Tehnologie START -STOP AGM. Tehnologii VARTA. Bumbas ELECTRIC

Home
Certificare ISO 9001:2008
Noutati
Site Map
Newsletter
Contact

Bateria auto START -STOP cu tehnologie AGM reprezinta urmatorul pas in dezvoltarea bateriilor cu plumb.

Laudandu-se cu o durabilitate ciclica de trei ori mai mare decat a bateriilor cu tehnologie conventionala si capabila sa elibereze un randament energetic fara precedent chiar in cele mai dure conditii, bateria VARTA AGM depaseste in performante pe toate celelalte, oferind o durata de viata semnificativ crescuta.

Sigure, puternice si de durata
Noile baterii de inalta performanta de la VARTA se bazeaza pe tehnologia AGM (Absorbent Glass Mat = fibra de sticla absorbanta). Un covor special de micro fibre de sticla este plasat intre placile de plumb ale bateriei absorbind tot acidul acesteia. In acelasi timp, capacitatea de absorbtie a covorului de fibra de sticla este de asa natura incat, in timp ce acidul este complet absorbit de catre covor, limita de saturatie a acestuia nu este atinsa. Sistemul etans este prevazut cu o supapa de control a presiunii – denumita uzual VRLA (Valve Regulated Lead Acid-supapa de reglare) – cu scopul de a aerisi in siguranta gazele.

Bateria ramane complet protejata impotriva prea-plinului si scurgerilor. In conditii de inghet, fluidul in expansiune nu poate cauza nici o deteriorare. Deoarece placile sunt infasurate in covoare de micro fibra de sticla, virtual nu exista nici o miscare a placii: vibratiile si socurile nu afecteaza bateria in nici un fel. Astfel ca bateriile AGM pot fi utilizate in orice pozitie, chiar si orizontal. Si, datorita faptului ca electrolitul este atras prin acid in covor, nu este necesara intretinerea bateriei (de exemplu, completarea cu apa a bateriei sau verificarea electrolitului)!

Datorita design-ului lor avansat, bateriile AGM au o rezistenta interna extrem de redusa – cauzand o reactie mai rapida intre acid si materialul placii. Exact in situatii solicitante, cum ar fi incarcarea in conditii de frig extrem, poate rezulta un necesar de energie mai mare!

Re-incarcarea bateriilor AGM este simplitatea in sine: un incarcator pentru baterii de masina conventionale este tot ceea ce este necesar – unitati speciale de incarcare sau adaptoare nu sunt necesare!

Mergi la inceputul pagini Tehnologie START -STOP AGM.